Skal du skaffe deg en katt eller vurderer katteforsikring? Da bør du lese disse rådene for å finne ut om det lønner seg å forsikre katten din.

I Norge er det i dag rundt 300 000 husholdninger med katt, der noen har flere enn en pus. Katter går gjerne mye ute og det løst, og til tider forsvinner de et par dager. Dette gjør at katter er utsatt for mer ulykker og skader enn andre husdyr, særlig hankatter som ikke er kastrerte. Hankattene har en tendens til å skulle beskytte sitt territorium for andre hannkatter og kan fort havne i en liten slåsskamp. Dette kan føre til veterinærbesøk.

Dyrt med veterinær

Veterinærbesøk blir raskt kostnadsfult og en katt bryr seg fint lite om åpningstider og helgetillegg. For deg blir altså det økonomiske viktig, og slettes ikke alle har råd til å punge ut med 30 000 kroner helt uten videre. Da er det godt med en katteforsikring som sikrer at katten for en god behandling, og at du som eier kun betaler en egenandel.

Er uhellet først ute

Alle katter bør chippes for å sikre at du finner katten din om pus skulle legge ut på en liten reise. Dersom katten forsvinner vil noen som finner katten levere til en veterinær som kan finne deg som eier. Uten chip er det fort gjort at det er en tapt sak om katten forsvinner og ikke finner veien hjem selv.

Videre bør alle hankatter kastreres for å unngå mange løskatter i boligområdet, særlig fordi det allerede finnes nok av katter som ikke har et hjem.

Dersom pusen din blir tatt til veterinær for behandling, uansett om det er av deg eller noen som har funnet den, vil det blir direkte oppgjør mellom forsikringsselskapet og veterinæren med det riktige forsikringsselskapet. Dette er en stor fordel om katten har klart å komme seg langt unna og du ikke har muligheten til å komme deg til veterinæren med en gang. En god forsikring til katten din kan altså lønne seg av flere grunner!